Przedszkole nr.9 © 2013

Nauczycielki

w grupie Sówki

Agnieszka Samolej

Nauczyciel stażysta. Wykształcenie wyższe magisterskie o kierunku pedagogika przedszkolna i wczesnoszkolna

Agnieszka Samolej

Nauczyciel stażysta. Wykształcenie wyższe magisterskie o kierunku pedagogika przedszkolna i wczesnoszkolna

Agnieszka Samolej

Nauczyciel stażysta. Wykształcenie wyższe magisterskie o kierunku pedagogika przedszkolna i wczesnoszkolna

Agnieszka Samolej

Nauczyciel stażysta. Wykształcenie wyższe magisterskie o kierunku pedagogika przedszkolna i wczesnoszkolna

Agnieszka Samolej

Nauczyciel stażysta. Wykształcenie wyższe magisterskie o kierunku pedagogika przedszkolna i wczesnoszkolna

Agnieszka Samolej

Nauczyciel stażysta. Wykształcenie wyższe magisterskie o kierunku pedagogika przedszkolna i wczesnoszkolna

Agnieszka Samolej

Nauczyciel stażysta. Wykształcenie wyższe magisterskie o kierunku pedagogika przedszkolna i wczesnoszkolna

ul. Pogodna 5,

20-321 Lublin

 

tel.: 81 744 16 67

e-mail: poczta@p9.lublin.eu

gr.3 Sówki

Małgorzata Krajewska

Nauczyciel dyplomowany. Wykształcenie wyższe magisterskie o kierunku pedagogika

 

 

Konsultacje z nauczycielką: środa 16.00.16.30

 

Małgorzata Bartnik

Nauczyciel dyplomowany. Wykształcenie wyższe magisterskie o kierunku pedagogika przedszkolna i wczesnoszkolna

 

Konsultacje z nauczycielką: wtorek 15.00-15.30

 

https://akademia.pwn.pl/view/1cec2bd2-d953-4dfb-9f33-b6afb6f44dbe/37782/Kolorowanka_Pani_wiosna.pdf

W trosce o rozwój Państwa dzieci informujemy, że w przedszkolu są przygotowane karty do samodzielnej pracy w domu. Ich odbiór pozostawiamy do Państwa indywidualnego rozpatrzenia, z zachowaniem środków ostrożności według zaleceń.

 

Propozycje do wykorzystania:

 

„Kanapeczki biedroneczki”

Potrzebujesz:

wafle ryżowe

masło

pomidorki koktajlowe

czarne oliwki

sałata

opcjonalnie: kiełki, szczypiorek, bazylia

(dziecko może korzystać z nożyka plastikowego)

 

Wykonanie:

1. wafle ryżowe smarujemy masłem.

2. Na wafel układamy liść sałaty z kiełkami lub bazylią. Tak powstaje trawka, na której usiądzie biedroneczka.

3. Pomidorki kroimy na pół, a każdą z połówek nacinamy do połowy tak, by powstał brzuszek biedroneczki. Lekko rozchyloną połówkę pomidora układamy na waflu.

4. Czarną oliwkę przekrajamy na pół, a następnie w poprzek. W ten sposób otrzymujemy główkę. Resztę drobno siekamy, aby otrzymać kropeczki. Główkę układamy przed pomidorkiem, a kropeczkami posypujemy brzuszek.

5. Całość możemy posypać szczypiorkiem.

Zdrowe kanapeczki biedroneczki gotowe!